Ingrediënten voor 4 crostini:
- 1 halve kleine courgette
- 8 groene mini-asperges
- 4 sneetjes meergranenbrood of ciabatta
- 1 potje hobbit erwten-munt
Voor de rucola-olie:
- 150ml goede olijfolie, zacht van smaak
- 1 klein teentje look, een handvol (+-30g) rucola, snuifje zout
- citroensap, naar smaak
bereiding:
Maak eerst de rucola-olie. doe alle ingrediënten in een blender of food processor en blend tot een heerlijke zachte olie. Kruidt bij met zout en citroensap. Dit kan gerust ook met een staafmixer.
Snij de courgette in dunne schijfjes en grill deze in wat hete olijfolie in een grillpan.
Grill vervolgens de asperges in dezelfde pan tot wanneer ze beetgaar zijn. Snij ze vervolgens in 2.
Rooster het brood in de pan of broodrooster. Besmeer de crostini met een eetlepel Hobbit erwt-munt broodbeleg. Bedek met een aantal plakjes courgette en een aantal stukjes asperge.
Werk af met een lepel rucola olie , peper en zout, erwtjes en muntblaadjes.
Snij de courgette in dunne schijfjes en grill deze in wat hete olijfolie in een grillpan.
Grill vervolgens de asperges in dezelfde pan tot wanneer ze beetgaar zijn. Snij ze vervolgens in 2.
Rooster het brood in de pan of broodrooster. Besmeer de crostini met een eetlepel Hobbit erwt-munt broodbeleg. Bedek met een aantal plakjes courgette en een aantal stukjes asperge.
Werk af met een lepel rucola olie , peper en zout, erwtjes en muntblaadjes.